De strijd tegen acné.

Over bijna 2 maanden ben ik inmiddels al 27 jaar oud, op de dag van vandaag heb ik nog steeds last van puisten die komen en gaan. In deze reeks blogposten die nu gaan komen lezen jullie hoe ik de strijd aan ga tegen acne, Wat gebeurt er met mijn huid de aankomende periode en hoe is mijn mindset je leest het vanaf vandaag...


Sinds mijn puberteit begon heb ik altijd al last gehad van ontstekingen en puistjes op mijn gezicht, tegenwoordig nu ik bijna 27 ben heb ik deze nog steeds. Ik vond het tijd om ze eens grondig aan te pakken over bijna 2 maanden is mijn 27ste verjaardag en ik zie er nog als 20 uit vanwege mijn puistjes.
Ik heb zelf al heel wat voorgeschreven van de dokter zoals: deppers, zalfjes en pilletjes. Ik heb meerdere malen veel geld uit gegeven aan vele verschillende merken crèmes maar deze hielpen even op korte termijn, helaas niet op het langere termijn. Ik ben naar verschillende ANBOS schoonheidsspecialistes geweest die met bepaalde methodes werken om acné tegen te gaan, dit heeft allemaal niet geholpen.

Wel zijn we er achter gekomen dat het met pieken en dalen komt en is dus gerelateerd aan mijn hormoonhuishouding. Om de 4 weken is er een piek, in de dalen blijf ik de puistjes wel houden alleen waren ze minder opzichtig.

Mijn moeder las toen een artikel over Roaccutane het had goed geholpen voor deze persoon, per slot van rekening had mijn zus ook dit medicijn geslikt en kon er dus over mee praten. Bij haar zijn de puisten ook weg gegaan.
Omdat ik een miezemeut ben met pillen slikken zie ik er heel erg tegen op en heb ik gewacht met slikken van roaccutane tot dat ik geen andere keus meer had.

Ik heb de dokter moeten overtuigen dat ik gedurende de periode niet zwanger zou raken altijd 2 anti conceptie methode te gebruiken. Dit omdat roaccutane ernstige schade kan aanbrengen aan de vrucht in de buik. Ook moest ik mij bewust zijn van de bijwerkingen van Roaccutane, slijmvliezen kunnen droger worden, je kan er deprisief van worden en zo zijn er nog meer bijwerkingen die best wel heftig zijn.
Dit was mijn laatste red middel dus die bijwerkingen moest ik dan maar voor lief nemen, maar de dokter wil mij om de 3 weken op bezoek hebben om alles in de gaten te houden zowel voor mijn huid als mijn gemoedstoestand.

Vanmorgen heb ik dus ook op nuchtere maag mijn bloed moeten prikken en heb ik tijdens mijn ontbijt mijn eerste capsule geslikt.
Hopelijk vallen de bijwerkingen mee en ben ik gauw van mijn acne af.

Meer weten hoe dit afloopt? Ik post iedere week een update over mijn huid.
Geen opmerkingen